Brandjes blussen of visie ontwikkelen?

Brandjes blussen of visie ontwikkelen?

Brandjes blussen of visie ontwikkelen?

Brandjes blussen of visie ontwikkelen?
Het ontwikkelen van een lange termijnvisie voor ICT in de organisatie is soms lastig. Want brandjes blussen en controle houden heeft de prioriteit.

Als je als ICT-verantwoordelijke vooral bezig bent met grip krijgen op data en brandjes blussen in de organisatie, is het vooral zaak om de tijd te krijgen om je op een lange termijnvisie te richten. Met andere woorden: vind een partner die je kan helpen die brandjes onder controle te krijgen en samen een visie te ontwikkelen. Klinkt eenvoudig.

 

Vergroot je bijdrage!

Als ICT-verantwoordelijke ben je voor de organisatie waarschijnlijk het meest waardevol als je kan laten zien dat je de controle hebt, de omgeving veilig en stabiel is en voldoet aan alle verwachtingen van de medewerkers. Vervolgens kun je gaan richten op de business: wat zijn de doelstellingen van het bedrijf? Hoe kan ik de ICT-infrastructuur en applicaties zo kiezen en inrichten dat de organisatie in staat is om jaren vooruit te kunnen? Zo draag je daadwerkelijk bij aan de ontwikkeling en ontwikkel je een IT-visie die gebaseerd is op de visie van de organisatie als geheel.

Stappenplan

Waar wil de organisatie naar toe en welke stappen ga je dan maken als ICT-verantwoordelijke? First things first, en daarna een roadmap ontwikkelen die leidt tot realisatie van de visie: daar is inderdaad wel tijd voor nodig. Maar toch: wat is de behoefte van de organisatie? Praat met medewerkers, waar lopen zij tegenaan? Inventariseer de behoefte en zoek een partner om daarbij te ondersteunen, want je kunt simpelweg niet alles weten en alleen doen. Daarbij wordt de ICT-verantwoordelijke waarschijnlijk meer een coördinator dan uitvoerder.

Doe het slim, vind een partner

Zoals gezegd: het klinkt eenvoudig. Maar het is soms lastig om een partner te vinden die je in staat om die tijd vrij te maken. En denk er ook om dat een goede ICT-beheerder niet per se een goede informatiemanager is. Het vraagt om durf, inzicht en zelfvertrouwen om die stap succesvol te kunnen maken. Zeker, uitbesteden van ‘de brandjes blussen’, ‘grip op de data krijgen’ en ‘een visie ontwikkelen’ kost geld. Maar als je dat slim doet -en waarom zou dat niet kunnen?- zijn het geen kosten, maar een investering die absoluut waardevol zal blijken. Inphos heeft de capaciteit om op al deze punten van waarde te zijn.

 

GRATIS Module: Hoe ‘security aware’ bent u?

Denkt u nu, dit is ook interessant voor mijn organisatie en wilt u meer weten over het belang van security awareness? Wilt u op een laagdrempelige manier meer inzicht krijgen in de risico’s en consequenties van menselijk handelen? Informeer dan naar onze security awareness demo!

Inphos security oplossingen: Complete beveiliging, op elk gebied

Wij helpen organisaties met hun digitale transformatie door het creëren van een moderne, op cloud gebaseerde ICT-omgeving. Een werkplek die gericht is op de standaarden van nu, maar ook flexibel en aanpasbaar is ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen. Hierin staat een optimale afstemming tussen slim samenwerken en de juiste beveiliging centraal. Wij bieden oplossingen waarmee medewerkers sneller, makkelijker en veiliger kunnen samenwerken. Daarbij zetten wij in op securitymaatregelen die gebaseerd zijn op drie pijlers: de techniek, proces maar bovenal de mens. Wij nemen onze klanten daarin bij de hand en begeleiden hen in hun route naar het bedrijf van de toekomst, in een tempo dat past bij de klant.
Wellicht is dit ook interessant voor u:
ICT beveiligingsbeleid als basis voor technische ict maatregelen
E-mail gehackt! Wat nu?
Schaduw ICT: Hoe ga je daar als bedrijf mee om?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *