De rol van IT wordt alleen maar groter

De rol van IT wordt alleen maar groter

De rol van IT wordt alleen maar groter

De rol van IT wordt alleen maar groter

De ontwikkeling van ICT in onomkeerbaar. Repeterend en logisch werk wordt gedaan door robots, mensen kunnen slimmer gaan werken.

Slim automatiseren leidt ertoe dat we meer werk met minder mensen kunnen doen. Dankzij big data kunnen we betere beslissingen nemen. Repeterende, logische taken worden zoveel mogelijk geautomatiseerd en gerobotiseerd. Het zijn enkele voorspellingen voor de nabije toekomst als het gaat om ontwikkelingen in de IT. Maar eigenlijk is die toekomst allang begonnen. Toch zijn er wel enkele kanttekeningen te plaatsen.

De robots nemen het over!

Laten we positief beginnen. Nemen robots straks al ons werk over? Een nuance is op zijn plaats. Robots zullen vooral saai, repeterend en logisch werk overnemen. Mensen zullen niet harder of per se minder, maar slimmer gaan werken. Technologie speelt daarbij een belangrijke rol en het vraagt meer creativiteit en intelligentie van de mens. Dankzij Artificial Intelligence , waarbij systemen zelflerend zijn en steeds slimmer worden, ook om complexe analyses te maken en daar slimmere inzichten uit te krijgen. Zo zorgt ICT ervoor dat mensen steeds meer weloverwegen beslissingen kunnen maken op basis van steeds meer data. Slimmer gaan werken in plaats van harder. 

De toekomst is nu

Later is allang begonnen, zong Het Klein Orkest al in de jaren 80. En dat is in 2021 alleen maar meer waar geworden. De toekomst, daar zitten we middenin. Digitalisering leidt ertoe dat er steeds minder handwerk nodig is voor tal van processen. En computers doen het werk zonder zeuren, foutloos en sneller. Mensen verwachten dat ook: vandaag besteld is uiterlijk morgen in huis, het liefst nog vanavond. We communiceren digitaal, het contact met je zorgverzekeraar verloopt grotendeels digitaal.

De andere kant van de medaille

Een keerzijde aan deze ontwikkeling? We zijn in hoge mate afhankelijk van IT-systemen. Wij zeggen altijd: in de ICT gaat alles automatisch, maar niets gaat vanzelf. Systemen worden complexer en als er dan ergens een kink in de kabel zit, wordt het probleem alleen maar groter. En de beveiliging loopt nu al ernstig achter. Elke week krijgen we berichten over grote ransomware-infecties door hackers. De paniek die dat veroorzaakt, toont onze afhankelijkheid aan. Het is zaak deze kant van de medaille snel en goed op te poetsen.

Meer weten? We horen het graag!

GRATIS Module: Hoe ‘security aware’ bent u?

Denkt u nu, dit is ook interessant voor mijn organisatie en wilt u meer weten over het belang van security awareness? Wilt u op een laagdrempelige manier meer inzicht krijgen in de risico’s en consequenties van menselijk handelen? Informeer dan naar onze security awareness demo!

Inphos security oplossingen: Complete beveiliging, op elk gebied

Wij helpen organisaties met hun digitale transformatie door het creëren van een moderne, op cloud gebaseerde ICT-omgeving. Een werkplek die gericht is op de standaarden van nu, maar ook flexibel en aanpasbaar is ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen. Hierin staat een optimale afstemming tussen slim samenwerken en de juiste beveiliging centraal. Wij bieden oplossingen waarmee medewerkers sneller, makkelijker en veiliger kunnen samenwerken. Daarbij zetten wij in op securitymaatregelen die gebaseerd zijn op drie pijlers: de techniek, proces maar bovenal de mens. Wij nemen onze klanten daarin bij de hand en begeleiden hen in hun route naar het bedrijf van de toekomst, in een tempo dat past bij de klant.
Wellicht is dit ook interessant voor u:
ICT beveiligingsbeleid als basis voor technische ict maatregelen
E-mail gehackt! Wat nu?
Schaduw ICT: Hoe ga je daar als bedrijf mee om?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *