Digitale transformatie in het MKB: Het belang van ICT security

Door de toenemende digitalisering van bedrijven en ‘werken in de cloud’ blijken veel bedrijven vaak niet goed meer te weten waar hun bedrijfsdata allemaal beschikbaar is. We zien daarnaast een enorme toename van onderlinge uitwisseling van data via allerlei apparaten en systemen. Hiermee nemen ook de toegangsmogelijkheden tot (gevoelige) bedrijfsinformatie toe.

Het is niet de vraag óf, maar wanneer uw organisatie met een datalek te maken krijgt.

cybercriminaliteit is nummer één vorm van criminaliteit

Denk bijvoorbeeld aan (steeds) meer mensen die enerzijds samenwerken binnen hun organisatie, maar ook extern neemt de digitale overdracht van data toe, zoals met partners en relaties buiten de organisatie (bijvoorbeeld door outsourcing, digitale klantportalen, etcetera).
Daarnaast gaan de ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit razend snel. Cybercriminaliteit heeft zich inmiddels ontwikkeld tot de nummer één vorm van criminaliteit ter wereld. Uit onderzoek blijkt dat de ICT investeringen van het MKB aangaande (basis)beveiligingsmaatregelen achterblijven op deze ontwikkelingen. Daarom blijkt cybercriminaliteit erg lucratief. Malware en phishing methodes maakt aanvallers vaak succesvol. Daarbij worden deze methodes ook nog eens steeds intelligenter en dus effectiever. Hiermee neemt het risico voor bedrijven om getroffen te worden toe en ook de bijkomende bedrijfsimpact.
Kortom: Het is niet de vraag óf, maar wanneer uw organisatie met een datalek te maken krijgt. De kans is zelfs zeer reëel dat u hier al mee te maken heeft gehad. 100% veiligheid bestaat namelijk niet.
Hoe kunt u er dan tóch voor zorgen dat uw bedrijfsinformatie voldoende beveiligd is om de business impact te beperken?

Samenwerken én een goede beveiliging: een business enabler

Lange tijd werd beveiliging gezien als productiviteit remmend. Echter, de moderne ICT-omgeving is zowel veilig als productief. Gericht op de transitie van ‘het nieuwe werken’ naar het nieuwe samenwerken.

Inphos+ helpt organisaties met hun digitale transformatie door het creëren van een moderne, op cloud gebaseerde ICT-omgeving. Hierin staat een optimale afstemming tussen onderling samenwerken en de juiste beveiliging centraal. Wij bieden oplossingen waarmee uw medewerkers sneller, makkelijker en veiliger kunnen samenwerken. En dat alles stap voor stap, in een tempo dat past bij uw organisatie, gericht op resultaat.

Hierbij geloven wij niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Een goede beveiliging moet volgens ons worden gezien als een business-enabler. Een bewuste keuze die een positieve uitwerking heeft op uw bedrijf, uw medewerkers én uw klanten.

Onze rol is om, samen met u, ervoor te zorgen dat de kans dat uw organisatie wordt getroffen wordt verkleind. Dit doen wij door gezamenlijk passende en zinvolle maatregelen te nemen. Wordt u toch geraakt, of krijgt u te maken met een datalek (bijvoorbeeld door verlies van een laptop of mobiele telefoon) dan zorgen wij ervoor dat de impact op uw business tot het minimum wordt beperkt en uw organisatie in een mum van tijd weer operationeel is. Daarbij zetten wij in op securitymaatregelen die gebaseerd zijn op drie pijlers: de techniek, proces maar bovenal de mens.

is uw ICT omgeving voldoende beveiligd?

Vraag dan nú vrijblijvend een security assessment aan voor uw organisatie.

Wellicht is dit ook interessant voor u:
ICT beveiligingsbeleid als basis voor technische ict maatregelen
Hoe ‘security aware’ is uw organisatie?
E-mail gehackt! Wat nu?