Dit is je leidraad voor je ICT-inrichting!

Dit is je leidraad voor je ICT-inrichting!

Dit is je leidraad voor je ICT-inrichting!

Dit is je leidraad voor je ICT-inrichting!

De inrichting van je ICT-omgeving hangt af van je behoefte van je organisatie. Peil dus die behoefte en stel jezelf kritisch op.

Waarom is het zo belangrijk om vanuit de behoefte in je organisatie te kijken naar de ICT-procesinrichting? Als je spreekt over organisatiebehoefte, praat je automatisch over informatiebehoefte. Dus: welke informatiebehoefte hebben de verschillende medewerkers en hoe richt je je infrastructuur dan in? De keuze voor het type bedrijfssoftware is leading, want de infrastructuur is ondergeschikt aan de bedrijfsoplossing/-software. Heb je ouderwetse bedrijfsapplicaties? Dan moet je je infrastructuur zó inrichten dat het deze applicaties wel ondersteunt.

De cloud is here to stay

De vraag is of in het laatstgenoemde geval voldoet aan de eisen en doelstellingen van je organisatie. Er zijn nog altijd organisaties die menen dat ‘die cloud wel overwaait’. Vervolgens zijn ze met handen en voeten gebonden aan de beperkte mogelijkheden van de bedrijfsapplicaties. Met de kennis van nu is het zeker de moeite waard om die keuze opnieuw te overwegen. De impact op je bedrijfsvoering is enorm en als je niet meegaat in het idee van Software As A Service (SaaS), beperk je jezelf in je mogelijkheden. Kwaliteit, ontwikkeling, veiligheid en beheer zijn allemaal beter geregeld in de cloud. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om daar niet in mee te gaan, maar dan belemmer je ook je eigen digitale transformatie.

Voldoet je huidige software nog?

Meer concreet. Stel jezelf de vraag of je bedrijfsoplossing nog voldoet aan de eisen en wensen van nu? Belemmert je bedrijfsoplossing je digitale transformatie? Er zijn veel applicaties die client-server-applicaties zijn, maar nu we meer en meer naar de cloud bewegen, moet je altijd een haast tweede infrastructuur in stand houden om die ‘oude’ applicaties te kunnen blijven ondersteunen. Dat leidt tot een meer complexe ICT-omgeving. Werken in de cloud maakt centraal werken makkelijker, want applicaties in de cloud zijn meestal wel onderling te integreren. De ‘oude’ applicaties op je eigen server vaak niet of in mindere mate. Alles in de cloud zorgt ervoor dat je je infrastructuur integraal en centraal kunt managen. En dat je medewerkers werkelijk tijd-, plaats- en device-onafhankelijk kunnen werken.

Wees kritisch en maak de goede keuze!

Hou je huidige bedrijfssoftware en ICT-infrastructuur eens tegen het licht! Bekijk welke behoefte er is in de organisatie en of je die behoefte met je huidige oplossing kunt vullen. En stel jezelf de vraag of deze oplossing over tien jaar ook nog voldoet. Veel organisaties zijn ook niet (goed) bekend met wat er voor bedrijfssoftware voorhanden is en welke mogelijkheden dit biedt. 

Wij helpen graag!

Maak je organisatie klaar voor de toekomst. Denk aan efficiënter werken, dus meer doen met minder mensen. De digitale transformatie is misschien een lastige stap, maar levert ongelooflijk veel op. Inphos helpt graag! Informeer eens naar de mogelijkheden!

 

GRATIS Module: Hoe ‘security aware’ bent u?

Denkt u nu, dit is ook interessant voor mijn organisatie en wilt u meer weten over het belang van security awareness? Wilt u op een laagdrempelige manier meer inzicht krijgen in de risico’s en consequenties van menselijk handelen? Informeer dan naar onze security awareness demo!

Inphos security oplossingen: Complete beveiliging, op elk gebied

Wij helpen organisaties met hun digitale transformatie door het creëren van een moderne, op cloud gebaseerde ICT-omgeving. Een werkplek die gericht is op de standaarden van nu, maar ook flexibel en aanpasbaar is ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen. Hierin staat een optimale afstemming tussen slim samenwerken en de juiste beveiliging centraal. Wij bieden oplossingen waarmee medewerkers sneller, makkelijker en veiliger kunnen samenwerken. Daarbij zetten wij in op securitymaatregelen die gebaseerd zijn op drie pijlers: de techniek, proces maar bovenal de mens. Wij nemen onze klanten daarin bij de hand en begeleiden hen in hun route naar het bedrijf van de toekomst, in een tempo dat past bij de klant.
Wellicht is dit ook interessant voor u:
ICT beveiligingsbeleid als basis voor technische ict maatregelen
E-mail gehackt! Wat nu?
Schaduw ICT: Hoe ga je daar als bedrijf mee om?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *