In de praktijk: Help, ons bedrijf groeit!

In de praktijk: Help, ons bedrijf groeit!

Inphos+ biedt verschillende oplossingen op het gebied van internet toegang, connectiviteit en bereikbaarheid. Onze werkwijze is erop gericht om klanten de beste oplossing te bieden, die past bij hun dagelijkse business. Zo hebben wij onlangs voor één van van onze klanten een straalverbinding gerealiseerd met een hoog versleutelde data overdracht (extra beveiligde verbinding). Dat klinkt wellicht wat onconventioneel, maar voor deze klant was het de perfecte oplossing voor zijn uitdaging. Zo kan het dus ook!

Onze opdrachtgever is een organisatie met meerdere vestigingen in het land, en één van de vestigingen in Amsterdam heeft vanwege ruimtegebrek tijdelijk een extra kantoorlocatie (locatie 2) op ca. 300 meter van de andere kantoorlocatie (locatie 1) in gebruik genomen. In totaal werken er op deze twee vestigingen in Amsterdam ongeveer 25 mensen.

DE WENS+: Zij hebben ons benaderd voor het uitbrengen van een advies ten aanzien van het aanleggen van een verbinding tussen de netwerken van de twee locaties, zodat de twee locaties als één locatie kunnen functioneren.

Aandachtspunten

Bij het uiteindelijke advies hebben wij een aantal extra aandachtspunten meegenomen in ons advies, namelijk:

Beide locaties zijn gevestigd in een bedrijfsverzamelpand, die zelf connectiviteitsverbindingen levert aan de huurders. Omdat onze opdrachtgever met privacygevoelige data werkt, hebben zij ervoor gekozen om toch een eigen, exclusieve infrastructuur aan te laten leggen. Zo kan men de werking en beveiliging van de verbindingen zelf onder controle houden. Deze exclusieve verbinding is gerealiseerd op de hoofdlocatie (locatie 1). Op de extra locatie (locatie 2) is nog geen exclusieve verbinding aanwezig, maar vanwege dezelfde redenen wil men ook op de extra locatie geen gebruik maken van de (gedeelde) faciliteiten van het bedrijfsverzamelpand.

Uiteraard geldt voor de geboden oplossing dat de beveiliging van de data gegarandeerd moet zijn, daarnaast is de extra locatie is een tijdelijke locatie en de oplossing moet snel opgeleverd kunnen worden.

Hoe wij dit hebben aangepakt?

Wellicht is dit ook interessant voor u:
Hoe ‘security aware’ is uw organisatie?
E-mail gehackt! Wat nu?
Leverancier in beeld: Cisco Meraki

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *