Inphos lanceert eigen backbone

Inphos lanceert eigen backbone​

inphos backbone

Inphos+ heeft haar eigen landelijke backbone in gebruik genomen. Wij willen zonder afhankelijkheden van derden onze klanten end-to-end bedienen. Daarom hebben we tussen de internetknooppunten in Amsterdam (AMS-IX), Rotterdam (R-IX) en Eindhoven (EFX) onze eigen backbone gerealiseerd. Hiermee bieden wij de kwaliteit en service die we willen en houden we controle van begin tot eind. Met deze backbone kunnen we data tussen verschillende providers uitwisselen – peeren –, spelen we in op de groeiende vraag naar betrouwbare en hoogwaardige internettoegang én kunnen we maatwerkoplossingen op het gebied van connectivity leveren.

VOOROPLOPEN IN DIGITALE SNELWEG

Een backbone is een stelsel van enorm snelle verbindingen, waarop diverse netwerken zijn aangesloten. Nederland loopt voorop als het gaat om digitale infrastructuren en door het lanceren van onze eigen backbone zijn wij in staat gebruik te maken van dit hoogwaardige digitale wegennet. Door de backbone kunnen we een stabiele basis bieden aan onze klanten, waarbij data optimaal kan worden beheerd en snel kan worden verplaatst.

AMS-IX: TWEEDE GROOTSTE INTERNETKNOOPPUNT IN DE WERELD

Met de backbone kunnen we door vrijwel het hele land internet en andere telecomoplossingen leveren. Door meerdere koppelingen met onder andere de internetknooppunten AMS-IX, R-IX en EFX garanderen we een beschikbaarheidsgarantie van 99,9%. Dat houdt in dat wanneer er onverwacht een verbinding uitvalt, de backbone altijd beschikbaar is via andere routes. Oftewel: we bieden met de backbone een redundante infrastructuur. Door de connectie met AMS-IX zijn we tevens geconnecteerd met het belangrijkste knooppunt van Europa en het tweede grootste internetknooppunt van de wereld.

ONDERSTEUNING IN HET BEDRIJFSPROCES

De backbone ondersteunt onze klanten in hun bedrijfsproces, doordat ze toegang hebben tot de centrale infrastructuur in heel Nederland. Met de backbone maken we slim gebruik van lokale, regionale en landelijke glasvezelnetwerken, doordat ze via onze backbone te verbinden zijn. Opschalen is dan ook erg makkelijk via deze backbone. Wanneer een organisatie meerdere vestigingen heeft, kunnen deze via de backbone eenvoudig, veilig en snel met elkaar verbonden worden. Ook wordt efficiënter met resources omgegaan. Telefonie, data-opslag, Cloud-diensten en back-ups lopen namelijk via hetzelfde netwerk dat locatie-onafhankelijk is. Ook worden onze klanten niet gelimiteerd door de beschikbaarheid van het netwerk van één enkele aanbieder. Wij zijn verbonden met de netwerken van onder andere Eurofiber, KPN, Tele2 en Ziggo, waardoor wij flexibel zijn en altijd maatwerkoplossingen kunnen leveren. We zijn een onafhankelijke partij en kunnen verschillende oplossingen en diverse leveranciers met elkaar verbinden. Ook bieden wij end-to-end ondersteuning. Het gehele proces kan aan ons worden uitbesteed, van begin tot eind, doordat we ook hosting en ICT in ons beheer hebben.

VOORDELEN BACKBONE

Er zijn uiteraard nog veel meer voordelen verbonden aan de backbone. Zo biedt de backbone de mogelijkheid tot offsite back-up en kunnen we op meerdere vestigingen of op een externe locatie (bijvoorbeeld bij ons) een back-up draaien. Ook data-housing, datacentermigratie en co-location is mogelijk. We leveren internetsnelheden van 1Gbs tot 100Gbs en kunnen fibers to business en corporate fibers leveren (1:1 tot 1:20). Met de backbone leveren we hoog beschikbare, toekomstvaste, flexibele en kosteneffectieve maatwerkoplossingen van begin tot eind.

MEER WETEN?

Bij Inphos vinden we het belangrijk om voorop te lopen. Om onze kennis en kunde te investeren en continu mee te gaan in de ontwikkelingen, zodat onze klanten ook klaar zijn voor de toekomst van morgen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze backbone voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 040 40 20 700 of via sales@inphos.nl. Wij vertellen u graag meer over de opties voor uw bedrijf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *