Investeren in ICT: doe het wel slim!

Investeren in ICT: doe het wel slim!

Investeren in ICT: doe het wel slim!

Investeren in ICT: doe het wel slim!

ICT kost geld. Maar als je slim in ICT investeert, levert het ook weer geld op. Dan is de vraag dus hoe je slim investeert.

Investeren doe je met een doel. En investeringen bepalen je doel. De vraag is niet: ‘wat kost het?’, maar: ‘wat levert het op?’. Zeker, investeren vraagt om geld en vaak is het niet eens zo zeer een investeringsprobleem, maar een budgetteringsprobleem. Je moet het geld immers wel beschikbaar hebben.

Maak een roadmap!

Ook als het gaat om ICT is het zaak om die stip aan de horizon te zetten. Waar wil je naar toe en welke investeringen horen daarbij? Desondanks wil je je investeringen wel in de hand houden, op onverwachte uitgaven zit niemand te wachten. Dan is het prettig als je je investeringen kunt budgetteren. Stel je eens voor dat je investeringen een vast bedrag per maand zouden zijn. Geen verrassingen, maar een voorspelbaar bedrag voor hardware, software en services. Maar ook voor projectdiensten, zoals de implementatie van een bepaalde oplossing, kan dat opgaan. Er staan ‘gewoon’ een aantal uren voor en dat kan dus nauwelijks onaangename verrassingen opleveren. Dus: stel een budget vast, gebaseerd op de doelstellingen van je organisatie en dan heb je je investering per maand. Klinkt simpel.

Vast budget per maand

Het klinkt niet alleen simpel, het ís het ook. Om toch maar even de veer in de eigen kont te steken: dit is precies hoe Inphos werkt. We weten dat bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging voortdurend maatregelen nodig zijn. Maar denk ook aan doorgaande digitalisatie en automatisering met cloudintegratie. ICT vraagt voortdurend om meer. Maar als je uitgaat van je vaste budget per maand, weet je wat het kost en wat je kunt doen. Het budget c.q. de hoogte van de investering stellen we in goed overleg samen vast.

Krijg inzicht in de kosten

Budgetteren valt niet altijd mee. Maar dit wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan inzicht van de kosten van ICT. Een partner met een heldere, all-in dienstverlening en dito tarieven, kan geen verrassingen opleveren. De vervanging van hardware bijvoorbeeld is heel planbaar. Maar let wel: ICT wordt de komende jaren niet goedkoper. Het wordt wel meer en meer noodzakelijk om te blijven innoveren en dus investeren. Maar nogmaals: veel investeringen zijn goed voorspelbaar en daarmee prima te budgetteren. Het vraagt alleen om helderen doelstellingen en investeringen die daarbij aansluiten.

Meer weten?

Inphos kan en wil graag de partner zijn om investeringen in ICT goed te budgetteren. Neem eens contact met ons op! We vertellen er met plezier meer over.

GRATIS Module: Hoe ‘security aware’ bent u?

Denkt u nu, dit is ook interessant voor mijn organisatie en wilt u meer weten over het belang van security awareness? Wilt u op een laagdrempelige manier meer inzicht krijgen in de risico’s en consequenties van menselijk handelen? Informeer dan naar onze security awareness demo!

Inphos security oplossingen: Complete beveiliging, op elk gebied

Wij helpen organisaties met hun digitale transformatie door het creëren van een moderne, op cloud gebaseerde ICT-omgeving. Een werkplek die gericht is op de standaarden van nu, maar ook flexibel en aanpasbaar is ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen. Hierin staat een optimale afstemming tussen slim samenwerken en de juiste beveiliging centraal. Wij bieden oplossingen waarmee medewerkers sneller, makkelijker en veiliger kunnen samenwerken. Daarbij zetten wij in op securitymaatregelen die gebaseerd zijn op drie pijlers: de techniek, proces maar bovenal de mens. Wij nemen onze klanten daarin bij de hand en begeleiden hen in hun route naar het bedrijf van de toekomst, in een tempo dat past bij de klant.
Wellicht is dit ook interessant voor u:
ICT beveiligingsbeleid als basis voor technische ict maatregelen
E-mail gehackt! Wat nu?
Schaduw ICT: Hoe ga je daar als bedrijf mee om?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *