Microsoft stelt Premium versie van Teams tijdelijk gratis beschikbaar

efficiënter samenwerken met microsoft Teams

Microsoft biedt vanwege het Coronavirus (COVID-19) de premiumversie van Microsoft Teams nu tijdelijk zes maanden gratis aan. Hiermee wil het bedrijf het voor medewerkers eenvoudiger maken om vanuit huis te werken, wanneer men bijvoorbeeld door opgelegde beperkingen niet naar het werk kan komen.

Daarnaast worden ook aan de gratis variant tijdelijk extra features toegevoegd.

Upgrade van gratis app óf free trial van de gehele Premium variant

Vanaf 10 maart worden in de gratis Teams app extra functionaliteiten beschikbaar gesteld die video- en audio meetings ondersteunen. Ook wordt de limiet van maximaal 300 gebruikers opgeheven.

Daarnaast is het dus in sommige gevallen mogelijk om de Premium versie van Teams gedurende 6 maanden gratis te gebruiken (trialversie via CSP). Dit geldt voor gebruikers die op dit moment geen lopende licenties hebben, waar de Teams applicatie al bij inbegrepen is.

U kunt de trial aanvragen wanneer u op dit moment gebruikmaakt van:

*Office 365 Essentials, Office 365 Business Premium en hogere plannen zijn uitgesloten.

Over Teams: Slimmer samenwerken

Microsoft Teams slaagt er in om alle verschillende kanalen en tools op zo’n manier samen te brengen in één applicatie, zodat het goed en efficiënt uitvoeren van uw werk de focus krijgt, in plaats van het zoeken naar alle informatie binnen de verschillende losse tools die u gebruikt om te communiceren.

Teams groepeert alle vormen van communicatie, (dus berichten, vergaderingen, notities, documenten) per onderwerp in plaats van per individu. Alle informatie die rond een taak of project nodig is, vindt u bij elkaar, inclusief de uitgebreide functionaliteiten om samen te werken aan documenten.

Vanuit deze aanpak ontwikkelt Microsoft haar verschillende kanalen en tools nu in rap tempo door, met als uiteindelijk resultaat een omgeving die het mogelijk maakt om slimmer, veiliger en efficiënter samen te werken. Hierdoor wordt het houden van focus op uw corebusiness eenvoudiger.

het succes van Microsoft Teams

Flexibiliteit
Teams is zeer flexibel en gebruiksvriendelijk. Een team en haar teamleden kunnen snel en gemakkelijk aangemaakt worden, dus u kunt direct aan de slag met uw taak of project. (Lange) discussies over waar werkdocumenten en communicatie neer te zetten die eigenlijk nergens een handige plek hebben, zijn verleden tijd.

Persistent chat: gesprekshistorie blijft beschikbaar, ook voor nieuwe deelnemers
Teams maakt gebruik van ‘persistent chat’. Dat betekent dat het een gesprek binnen een team ook blijft bestaan als er nieuwe deelnemers bijkomen of deelnemers weggaan. Het grote voordeel is, dat nieuwe deelnemers de hele gesprekshistorie en activiteiten kunnen teruglezen en zichzelf kunnen updaten over de status en beslissingen tijdens het project.

Teams is leuk!
Samenwerken gaat er in de basis om dat projecten en taken tot een succesvol einde worden gebracht, en de manier waarop heeft daar een belangrijke bijdrage in. En dat mag ook best gewoon ‘leuk’ zijn toch? Daarom geeft Teams met een enorme verzameling aan emoticons, gifjes en stickers de mogelijkheid om een persoonlijke touch aan een bericht toe te voegen. Dit zorgt er niet alleen voor dat men elkaar beter begrijpt om nuances beter toe te lichten, maar het maakt het ook (nog) leuker om samen te werken.

Teams: Gratis of betaalde variant?

Microsoft Teams is zowel in een gratis als in een betaalde variant beschikbaar. De gratis versie is alleen als online app beschikbaar en heeft beperkte functionaliteiten. Zo heeft deze geen koppelingen met OneDrive, SharePoint, Planner en Yammer en daarnaast is de inbegrepen opslagruimte is een stuk lager ten opzichte van een variant die bij Office 365 is inbegrepen. Tenslotte wordt er vanuit Microsoft geen support verleend op de gratis versie.

Kennismaken met Teams voor uw organisatie?

Alle organisaties die werken met Office 365 of Microsoft 365 hebben standaard beschikking tot Microsoft Teams.
Bent u geïnteresseerd in de gratis trial versie, of wilt u weten of en hoe Microsoft Teams in uw organisatie zou kunnen werken? Wij helpen u graag verder!

Inphos All-in ICT: Efficiënt en veilig samenwerken

Wij helpen organisaties met hun digitale transformatie door het creëren van een moderne, op cloud gebaseerde ICT-omgeving. Een werkplek die gericht is op de standaarden van nu, maar ook flexibel en aanpasbaar is ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen. Hierin staat een optimale afstemming tussen slim samenwerken en de juiste beveiliging centraal. Wij bieden oplossingen waarmee medewerkers sneller, makkelijker en veiliger kunnen samenwerken. Wij nemen onze klanten daarin bij de hand en begeleiden hen in hun route naar het bedrijf van de toekomst, in een tempo dat past bij de klant.
Wellicht is dit ook interessant voor u:
Thuiswerken? Handige tips en instructievideo’s voor efficiënt (samen)werken
Microsoft past naamgeving Office 365 portfolio aan
Update uw skills: Gratis online trainingen op een rij