NorthC DATACENTER EINDHOVEN: UNIEK IN DE WERELD

inphos kiest voor partnerships met leveranciers die bewezen succesvol zijn in de markt

Bij inphos+ willen wij onze klanten voorzien van een oplossing die perfect past bij de business doelstellingen die zij voor ogen hebben. De kwaliteit van de producten waarmee wij onze oplossingen samenstellen heeft daarbij onze prioriteit, want onze klanten rekenen op een betrouwbaar, stabiel en veilig product.

Daarom kiezen wij voor partnerships met leveranciers die bewezen succesvol zijn in de markt en een leidende rol nemen met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen. Deze keer: NorthC.

NorthC is een samenvoeging van de organisaties The Datacenter Group en NLDC. The Datacenter Group is ontstaan uit de hostingindustrie en NLDC uit de Telecomindustrie. Twee IT-bedrijven die de IT-markt en de behoefte van de klant snappen. Door hun uitgebreide kennis en jarenlange ervaring te bundelen zijn zijn ze nu het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland.

De 10 datacenters bevinden zich verspreid door heel Nederland, waaronder 3 in de regio Amsterdam, maar ook in snelgroeiende regionale hotspots zoals Rotterdam, Groningen, Delft, Nieuwegein en ook Eindhoven.

De meeste datacenters hebben een Tier normering, welke iets zegt over de classificaties op basis van een aantal criteria. Denk hierbij aan uptime, fouttolerantie en beschikbaarheid in het algemeen. Het datacenter in Eindhoven is erg zeer hoog gecertificeerd (Tier IV), als enige datacenter in Nederland.

COLOCATIE EN CONNECTIVITEIT KOMEN SAMEN IN EINDHOVEN

Inphos+ en NorthC bundelen de krachten in het State of the Art datacenter in Eindhoven. Inphos+ verzorgt hier colocatie en connectiviteitsdiensten voor bedrijven die gebruikmaken van het NorthC datacenter in Eindhoven. Zo zijn organisaties altijd verzekerd van een veilige, betrouwbare en snelle dataoverdracht van en naar de servers in het datacenter. NorthC zorgt er met hun unieke concept voor dat data onder de best mogelijke condities wordt gestald. Omdat inphos+ een eigen backbone heeft, is het daarnaast mogelijk ook (redundante) koppelingen te leggen met andere datacenters maar bijvoorbeeld ook tussen verschillende vestigingen van een organisatie.

NorthC DATACENTER EINDHOVEN: UNIEK IN DE WERELD

Uiteraard doet het NorthC Datacenter in Eindhoven wat bedrijven verwachten van een datacenter; zij zorgen ervoor dat uw bedrijfsdata onder de beste condities wordt opgeslagen, zodat u kunt rekenen op maximale continuïteit, beschikbaarheid, flexibiliteit en connectiviteit. Daarnaast zijn er een aantal bijzondere kenmerken aan de locatie, waardoor zij op dit moment één van de duurzaamste datacenters ter wereld, zo niet hét duurzaamste datacenter ter wereld zijn.

Gebouw(d) op basis van Cradle to Cradle principes
NorthC is de eerste organisatie ter wereld die Cradle to Cradle principes toepast voor een datacenter. Cradle to Cradle wordt ook Circulaire of Blauwe Economie genoemd. In de Cradle to Cradle gedachte worden producten zodanig ontworpen en geproduceerd, dat afval voedsel wordt in een oneindige kringloop. Bij NorthC ging men er bij het ontwerp van de locatie van uit, dat het datacenter ooit een andere bestemming krijgt. Wanneer dat zover is, moet men een keuze maken om het gebouw af te breken óf het voor andere doeleinden in te zetten. Bij de bouw van het datacenter is hier rekening mee gehouden, zowel bij de indeling van het pand alsook het gebruik van de materialen.

Slim gebruikmaken van warmte-koude uitwisseling
Daarnaast is het datacenter aangesloten op het warmte-koudenet van de High Tech Campus (HTC). Dit betekent dat het datacenter van NorthC de kostbare warmte die vrijkomt in het datacenter niet uitstoot in de atmosfeer (zoals bij reguliere bestaande datacenters het geval is), maar dat de warmte geleverd wordt aan de andere panden op de campus. Zo besparen die bedrijven op energie en dus op hun CO2-emissie. In ruil voor de warmte krijgt NorthC via het warmte-koudenet koude (middels gekoeld water) van de campus retour. Zo hoeft NorthC zelf geen koude te produceren voor het koelen van de apparatuur in het datacenter.

Door deze constructie compenseert het datacenter meer CO2 dan dat het zelf produceert. Daarmee was deze locatie van NorthC op de opening op 1 juli 2015 het eerste operationele CO2-negatieve (klimaatpositieve) datacenter ter wereld.

Tier IV gecertificeerd
Zoals eerder aangegeven heeft het datacenter als enige in Nederland een Tier IV Certificering ontvangen. Zij zijn zowel gecertificeerd voor het ontwerp van de locatie, als ook voor de daadwerkelijke bouw van het datacenter. Dit geeft de garantie dat het datacenter goed functioneert volgens hoogst mogelijke datacenter normeringen.

Altijd in bedrijf: dubbele back-up
Bij een Tier IV datacenter mag geen één storing leiden tot uitval van apparatuur. Dit geldt niet alleen voor een spontane storing in de datacenter infrastructuur maar ook voor een storing als gevolg van een menselijke fout. Bovendien mag een “onschuldige” storing nooit leiden tot een storing waardoor apparatuur in het datacenter uitvalt. NorthC heeft op diverse manieren (dubbele) back-up voorzieningen getroffen, waaronder voor de energievoorziening en koeling.

WAT BETEKENT DIT VOOR U?

In het Tier IV datacenter van NorthC is de kans op uitval van de opgestelde apparatuur nog kleiner dan in een Tier III datacenter, wat staat voor een grotere zekerheid en een hogere beschikbaarheid van uw bedrijfsprocessen.

Meer weten?

Wilt u eens een kijkje nemen in het hypermoderne datacenter van NorthC in Eindhoven? Dat kan! In samenwerking met NorthC organiseren wij rondleidingen.
Daarnaast vertellen we u graag over de mogelijkheden van co-location.

Wellicht is dit ook interessant voor u:
Leverancier in beeld: Eurofiber
Leverancier in beeld: Cisco Meraki
Case: Trifork: gedreven door innovatie