Support op Windows 7 stopt: Wat betekent dit voor het MKB?

Support op Windows 7 stopt: Wat betekent dit voor het MKB?

Optie voor langere beveiligingssupport op Windows 7 wordt ook mogelijk voor kleinere bedrijven

Zoals al langer bekend was zal Microsoft vanaf 14 januari 2020 stoppen met de technische ondersteuning en software-updates voor Windows 7. Dit betekent dat er geen bescherming meer geleverd wordt voor devices die uitgerust zijn met Windows 7. Een korte samenvatting van de gevolgen.

WAT BETEKENT HET EINDE VAN DE ONDERSTEUNING VOOR U?

Als u nog een pc heeft met Windows 7, dan ontvangt u na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer voor dit device. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10 Pro. Dan ontvangt u wel de laatste beveiligingsupdates die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen. Ook is de klantenservice van Microsoft niet meer beschikbaar om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden.


WAT MOET U DOEN: NIEUWE HARDWARE OF VERLENGDE BEVEILIGINGSSUPPORT?
De meeste gebruikers van Windows 7 wordt geadviseerd om over te stappen naar nieuwe hardware met Windows 10 Pro. De huidige devices zijn niet alleen sneller en lichter, maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden.

Onlangs bekend geworden dat ook middelgrote en kleine bedrijven gebruik kunnen maken van de optie waarbij men nog langer gebruik kan maken van een langere beveiligingssupport op Windows 7. Dit houdt in dat u wel nog beveiligingsupdates voor windows 7 ontvangt (geen software updates). Deze verlengde ondersteuning kan vanaf december 2019 worden aangeschaft en loopt tot maximaal januari 2023. Tot nu toe was deze extra optie alleen af te nemen door grote bedrijven met een Windows 7 Professional- of Enterprise-pakket met Volume Licensing. Echter dit wordt nu dus ook voor kleinere bedrijven mogelijk, zodat deze bedrijven ook eventueel gefaseerd de overstap naar Windows 10 Pro kunnen maken.

WAT GEBEURT ER ALS U WINDOWS 7 BLIJFT GEBRUIKEN?

U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar na beëindiging van de ondersteuning wordt uw pc kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Uw PC blijft gewoon starten en werken, maar u ontvangt geen softwareupdates meer van Microsoft en ook geen beveiligingsupdates.

WAT MOET U DOEN: NIEUWE HARDWARE OF VERLENGDE BEVEILIGINGSSUPPORT?

De meeste gebruikers van Windows 7 wordt geadviseerd om over te stappen naar nieuwe hardware met Windows 10 Pro. De huidige devices zijn niet alleen sneller en lichter, maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden. Onlangs bekend geworden dat ook middelgrote en kleine bedrijven gebruik kunnen maken van de optie waarbij men nog langer gebruik kan maken van een langere beveiligingssupport op Windows 7. Dit houdt in dat u wel nog beveiligingsupdates voor windows 7 ontvangt (geen software updates). Deze verlengde ondersteuning kan vanaf december 2019 worden aangeschaft en loopt tot maximaal januari 2023. Tot nu toe was deze extra optie alleen af te nemen door grote bedrijven met een Windows 7 Professional- of Enterprise-pakket met Volume Licensing. Echter dit wordt nu dus ook voor kleinere bedrijven mogelijk, zodat deze bedrijven ook eventueel gefaseerd de overstap naar Windows 10 Pro kunnen maken.
Heeft u nog devices met Windows 7? Inphos+ helpt u graag verder om een weloverwogen keuze te maken, door u een oplossing te bieden, die past bij de aard en doelstellingen van uw onderneming.
Wellicht is dit ook interessant voor u:
Hoe ‘security aware’ is uw organisatie?
E-mail gehackt! Wat nu?
Leverancier in beeld: Cisco Meraki

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *