Thuiswerken: dit betekent het voor je ICT-omgeving!

Thuiswerken: dit betekent het voor je ICT-omgeving!

Thuiswerken: dit betekent het voor je ICT-omgeving!

Thuiswerken: dit betekent het voor je ICT-omgeving!
We werken meer en meer thuis en dat heeft onvermijdelijk gevolgen voor de inrichting van je ICT-omgeving. In deze blog geven we een klein overzicht.
Thuiswerken is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Dat vraagt vanzelfsprekend wel iets van je ICT-omgeving. Je wilt immers je mensen in staat stellen om op een goede manier efficiënt thuis te werken. Alle data, applicaties en e-mail moeten altijd toegankelijk zijn. En bereikbaarheid is een belangrijk aspect: veel organisaties zijn door het vele thuiswerken slecht bereikbaar. Veel bedrijven en organisaties zijn normaal gesproken goed bereikbaar via het vaste nummer, maar nu juist niet. Met de juiste ICT-oplossingen maakt het feitelijk niet uit of je op kantoor zit of thuis: bereikbaarheid hoeft geen beperking te zijn. Dankzij deze oplossingen blijf je als organisatie flexibel en wendbaar.

Blijvende trends

Er komt een dag dat we de coronacrisis te boven zijn. Maar nu we hebben geproefd van het gemak van videobellen, zullen deze trends in de toekomst hoogstwaarschijnlijk blijven bestaan. Net als het thuiswerken. Dan is het wel zaak om de ICT-omgeving daarop in te richten en de juiste investeringen te doen om de flexibiliteit te behouden. Dat betekent dat je bedrijfsapplicaties die je nu hebt en mogelijk vernieuwt, beoordeelt op de mogelijkheid om er thuis mee te werken. Denk aan cloudoplossingen. En bij voorkeur één geïntegreerde ICT-oplossing.

Veiligheid en ergonomie

Er komen veel vragen of de veiligheid van data door het gebruik van het thuisnetwerk wel voldoende gewaarborgd is. Het is goed om de hele ICT-omgeving zo in te richten dat het niet uitmaakt of iemand op kantoor werkt of aan de eigen keukentafel. Zo bereik je thuis hetzelfde niveau van beveiliging, ondanks het gebruik van het thuisnetwerk. Er zijn genoeg mogelijkheden om privacygevoelige data goed te beveiligen, ook als er thuis wordt gewerkt. Belangrijk is wel dat het thuisnetwerk van voldoende kwaliteit is. De thuiswerkplek zelf is eveneens een punt van aandacht: meestal is de werkplek niet ergonomisch ingericht. Ook op dat vlak is aandacht vereist en vanuit Inphos adviseren en assisteren we voor een goede inrichting.

Het Nieuwe Samenwerken

De afgelopen jaren hebben we veel gesproken over Het Nieuwe Werken. Nu maken we de stap naar Het Nieuwe Samenwerken. Thuis of op kantoor: het blijft essentieel om als een team te blijven functioneren. In Microsoft Teams is het eenvoudig om dat goed te doen, door video-meetings, het eenvoudig kunnen vormen van projectgroepen en het delen en samen te werken aan documenten en opslaan op een centrale plek. De adoptie van Teams heeft de afgelopen maanden niet voor niets een hoge vlucht genomen, maar voor veel organisaties valt zeker nog iets te winnen in het Nieuwe Samenwerken. Denk aan versiebeheer, het koppelen van een planning, taken toewijzen aan de juiste mensen: binnen Teams wordt dat allemaal samengevat.

Meer weten?

Bij Inphos zitten we klaar om je met raad en daad bij te staan en je ICT-omgeving zo goed mogelijk in te richten voor het Nieuwe Samenwerken. Informeer eens naar de mogelijkheden!

 

GRATIS Module: Hoe ‘security aware’ bent u?

Denkt u nu, dit is ook interessant voor mijn organisatie en wilt u meer weten over het belang van security awareness? Wilt u op een laagdrempelige manier meer inzicht krijgen in de risico’s en consequenties van menselijk handelen? Informeer dan naar onze security awareness demo!

Inphos security oplossingen: Complete beveiliging, op elk gebied

Wij helpen organisaties met hun digitale transformatie door het creëren van een moderne, op cloud gebaseerde ICT-omgeving. Een werkplek die gericht is op de standaarden van nu, maar ook flexibel en aanpasbaar is ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen. Hierin staat een optimale afstemming tussen slim samenwerken en de juiste beveiliging centraal. Wij bieden oplossingen waarmee medewerkers sneller, makkelijker en veiliger kunnen samenwerken. Daarbij zetten wij in op securitymaatregelen die gebaseerd zijn op drie pijlers: de techniek, proces maar bovenal de mens. Wij nemen onze klanten daarin bij de hand en begeleiden hen in hun route naar het bedrijf van de toekomst, in een tempo dat past bij de klant.
Wellicht is dit ook interessant voor u:
ICT beveiligingsbeleid als basis voor technische ict maatregelen
E-mail gehackt! Wat nu?
Schaduw ICT: Hoe ga je daar als bedrijf mee om?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *