Thuiswerken? Handige tips en instructievideo's

Nu de richtlijnen ten aanzien van het coronavirus (COVID-19) verder zijn aangescherpt door het RIVM en de overheid, zullen de komende tijd steeds meer medewerkers hun werk vanuit huis doen. Hieronder een aantal handige tips en links om zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk vanuit huis (samen) te werken.

Efficiënt en gemakkelijk thuiswerken?​

Alle organisaties die werken met Office 365 of Microsoft 365 hebben standaard beschikking tot Microsoft Teams. Wij helpen u graag meer uit uw Microsoft omgeving te halen! Voor meer advies of vragen over thuiswerken, neem gerust contact met ons op!

Samenwerken met collega's: Microsoft Teams biedt uitkomst

Sommige mensen vinden het grote nadeel van thuiswerken dat het fysieke contact met collega’s minder wordt; reguliere face-to-face meetings kunnen niet plaatsvinden en projecten duren langer door het uitstellen van overlegmomenten.
Echter, bedrijven die gebruikmaken van Office 365 en/of Microsoft 365, hebben een hoeveelheid aan mogelijkheden om toch met elkaar te kunnen blijven overleggen en samen te werken aan projecten, zodat de business ‘as usual’ kan doorgaan.

Hieronder vindt u een aantal links naar instructievideo’s die het voor u gemakkelijker kunnen maken tóch in contact te blijven met uw collega’s:

Bellen vanuit huis met het telefoonnummer van uw organisatie

Wilt u thuis ook bereikbaar te zijn met het nummer van uw organisatie, maar ook bellen vanuit uw zakelijke telefoonnummer? Dat kan met een Hosted Voice oplossing, een Vast-Mobiel oplossing of een UC-oplossing, zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams. Deze oplossingen omvatten software die ervoor zorgt dat u via uw computer kunt bellen met uw zakelijke nummer, vanaf iedere locatie die u wenst. Is dit nog niet beschikbaar op uw werkplek? Vraag uw ICT beheerder of ICT partner om advies en installatie.

Een goede VPN verbinding

Met een VPN verbinding kunt u vanaf huis via een beveiligde toegang bij uw bestanden en applicaties, die op de servers van uw organisatie opgeslagen zijn. Vraag uw ICT beheerder of ICT partner een persoonlijk account voor u aan te maken zodat u vanaf iedere locatie waar u wilt, bij de bestanden kunt die u nodig heeft om uw werk te kunnen doen.

Inphos All-in ICT: Efficiënt en veilig samenwerken

Wij helpen organisaties met hun digitale transformatie door het creëren van een moderne, op cloud gebaseerde ICT-omgeving. Een werkplek die gericht is op de standaarden van nu, maar ook flexibel en aanpasbaar is ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen. Hierin staat een optimale afstemming tussen slim samenwerken en de juiste beveiliging centraal. Wij bieden oplossingen waarmee medewerkers sneller, makkelijker en veiliger kunnen samenwerken. Wij nemen onze klanten daarin bij de hand en begeleiden hen in hun route naar het bedrijf van de toekomst, in een tempo dat past bij de klant.

Meer weten?

Wij denken graag vrijblijvend met u mee over de best passende inrichting van uw kantoor- en thuiswerkplekken. Informeer of maak een afspraak met een van onze collega’s.
Wellicht is dit ook interessant voor u:
Microsoft past naamgeving Office 365 portfolio aan
Update uw skills: Gratis online trainingen op een rij
Video vergaderen als een PRO