Zo kun je je medewerkers optimaal laten werken!

Zo kun je je medewerkers optimaal laten werken!

Zo kun je je medewerkers optimaal laten werken!

Zo kun je je medewerkers optimaal laten werken!

We werken meer en meer thuis, maar door de juiste keuzes in applicaties bied je je medewerkers de optimale kansen om hun werk goed te doen.

Het klinkt eenvoudig: als organisatie verschaf je je medewerkers de tools waarmee ze optimaal hun werk kunnen doen. Dan is het wel belangrijk dat je een goed beeld hebt van welke tools ze nodig hebben, omdat je medewerkers anders zelf hun wegen gaan zoeken. Er zijn genoeg tools beschikbaar, maar voor je bedrijf of organisatie zijn dat niet altijd de gewenste tools om te gebruiken. En je wilt geen 'schaduw IT' optuigen. Eenduidigheid dus.

Heb in beeld welke tools beschikbaar zijn

Voor een leidinggevende is het belangrijk daar proactief in te zijn en een beeld te hebben van de beste tools voor je organisatie om in de behoefte te voorzien. Op die manier houd je immers controle en grip op de tools, en je borgt de veiligheidseisen. Daarvoor is het belangrijk om data te classificeren: gaat het om bijzondere persoonsgegevens, intellectueel eigendom, bedrijfsgeheimen? Anderzijds heb je ook de functionele kant: wat zijn goede manieren om samen te werken en bestanden te delen, zowel intern en extern? Verder willen je mensen tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken. Maar delen van bestanden gaat nog vaak via de e-mail, met talloze versies van hetzelfde document. Je hebt dat bij voorkeur op een centrale plek, met één versie. Dan is het snel gevonden en te zien wat er gewijzigd is. Je deelt dus de locatie in plaats van het fysieke document. Dat is zeker aan te bevelen, want zo’n gedeeld document gaat eenvoudig een eigen leven leiden. Dus: bewaar één versie op een centrale plek en deel de locatie.

Bereikbaar zijn

Voor de interne en externe bereikbaarheid is het fijn als mensen in één oogopslag kunnen zien of je beschikbaar bent en waar je bent. Met een tool als Teams is die beschikbaarheid direct duidelijk. Het kan niet zo zijn dat tijd-, plaats- en device-onafhankelijk werken betekent dat de organisatie niet bereikbaar is. Ook dan is het belangrijk om contact te blijven houden met collega’s. Maak er goede afspraken over, ook over welke manier van communiceren en dus welke tool de voorkeur heeft.

Meer weten?

Meer informatie over de mogelijkheden? Bij Inphos zitten we klaar om je vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op.

 

GRATIS Module: Hoe ‘security aware’ bent u?

Denkt u nu, dit is ook interessant voor mijn organisatie en wilt u meer weten over het belang van security awareness? Wilt u op een laagdrempelige manier meer inzicht krijgen in de risico’s en consequenties van menselijk handelen? Informeer dan naar onze security awareness demo!

Inphos security oplossingen: Complete beveiliging, op elk gebied

Wij helpen organisaties met hun digitale transformatie door het creëren van een moderne, op cloud gebaseerde ICT-omgeving. Een werkplek die gericht is op de standaarden van nu, maar ook flexibel en aanpasbaar is ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen. Hierin staat een optimale afstemming tussen slim samenwerken en de juiste beveiliging centraal. Wij bieden oplossingen waarmee medewerkers sneller, makkelijker en veiliger kunnen samenwerken. Daarbij zetten wij in op securitymaatregelen die gebaseerd zijn op drie pijlers: de techniek, proces maar bovenal de mens. Wij nemen onze klanten daarin bij de hand en begeleiden hen in hun route naar het bedrijf van de toekomst, in een tempo dat past bij de klant.
Wellicht is dit ook interessant voor u:
ICT beveiligingsbeleid als basis voor technische ict maatregelen
E-mail gehackt! Wat nu?
Schaduw ICT: Hoe ga je daar als bedrijf mee om?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *