Zo maak je tijd voor ICT!

Zo maak je tijd voor ICT!

Zo maak je tijd voor ICT!

Zo maak je tijd voor ICT!

Ondernemers en bestuurders hebben vaak moeite om de ontwikkelingen in de ICT bij te houden. Een gedegen totaalpartner kan dan het verschil maken.

ICT staat geen moment stil en dat maakt het voor veel ondernemers en bestuurders lastig om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Anderzijds hebben zij die ICT juist nodig om de organisatie te blijven innoveren en de digitale transitie door te voeren. Hoe doe je dat?

Vind de totaalpartner

Het makkelijkste antwoord is: vind een ICT-partner die dat proces kan ondersteunen en die de welbekende stip op de horizon kan zetten. Die slimme ICT-oplossingen kan introduceren en die bij voorkeur strategisch kan adviseren. Een partner die een totaaloplossing kan bieden, zodat je niet met meerdere partijen te maken hebt: een ‘totaalpartner’ voor een fixed price. Een goede ICT-partner kan zich daar eveneens mee onderscheiden.

Ga uit van de visie

Onze ervaring is dat ICT vaak nog vraaggedreven is: dat vraagt dus altijd nog de nodige inspanning van ondernemers en bestuurders. Maar een totaalpartner die opereert met wederzijds vertrouwen en een heldere visie en doelstellingen, kan werkelijk van een grote toegevoegde waarde zijn en die inspanning voor een belangrijk deel overnemen. Zo’n partner kent de organisatie goed en weet wat nodig is en wat de mogelijkheden zijn. Idealiter een twee-eenheid, waarbij het wel nodig is dat de ondernemer of bestuurder een heldere visie heeft van waar hij of zij naartoe wil. En dan is het vervolgens maatwerk in de samenwerking, immers: ‘one size fits no one’.

Haal het maximale uit de software

Luisteren naar het verhaal van de ondernemer is daarbij essentieel. Uiteindelijk gebruiken veel partners dezelfde software en apps, maar hóe gebruik je dat en waar pas je het toe? Teams of Outlook gebruikt bijna iedereen, maar hoe ga je ermee om? Hoe haal je het maximale eruit? Een programma als Word biedt iedereen dezelfde functies, maar door het op een goede en effectieve manier in te zetten, kun je een verschil maken en efficiënter werken. En dat zijn dan nog maar eenvoudige voorbeelden.

Wees helder en flexibel

Zoals gezegd werken we graag met een fixed price: je kunt maar beter helder zijn over de kosten, zowel eenmalige projectkosten als maandelijkse kosten. Dat vraagt om een realistische roadmap, van vertrekpunt naar de stip op de horizon. Dan maakt het natuurlijk wel uit of je over zes maanden of over twee jaar die stip hebt staan. Belangrijk is om de roadmap aan te laten sluiten bij de doelstellingen van de organisatie en de verschillende fases die doorlopen moeten worden. De grootste uitdaging is vaak om de mensen mee te krijgen en ook daarbij kan de goede ICT-partner een essentiële rol spelen.

En dus

Samengevat: een goede ICT-partner is onontbeerlijk in het aangaan van de uitdagingen op dit gebied en iedere ondernemer en bestuurder krijgt daar mee te maken. Een ‘totaalpartner’ die werkt met heldere prijsafspraken en de aansluit bij de doelstellingen van de organisatie. Werken in de cloud, flexibiliteit creëren, digitalisering stimuleren: dat zijn belangrijke zaken om in mee te gaan. Kijk ook naar de software die je als ondernemer hebt: voldoet het nog? Is het de juiste software voor wat je wil bereiken? Uiteindelijk moet ICT immers geen belemmering vormen voor je bedrijfsvoering, maar juist voor je werken. Juist op die manier kun je het verschil maken!

Meer weten?

Inphos is de totaalpartner op het gebied van ICT. We vertellen graag over onze visie en mogelijkheden. Informeer naar de mogelijkheden!

 

GRATIS Module: Hoe ‘security aware’ bent u?

Denkt u nu, dit is ook interessant voor mijn organisatie en wilt u meer weten over het belang van security awareness? Wilt u op een laagdrempelige manier meer inzicht krijgen in de risico’s en consequenties van menselijk handelen? Informeer dan naar onze security awareness demo!

Inphos security oplossingen: Complete beveiliging, op elk gebied

Wij helpen organisaties met hun digitale transformatie door het creëren van een moderne, op cloud gebaseerde ICT-omgeving. Een werkplek die gericht is op de standaarden van nu, maar ook flexibel en aanpasbaar is ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen. Hierin staat een optimale afstemming tussen slim samenwerken en de juiste beveiliging centraal. Wij bieden oplossingen waarmee medewerkers sneller, makkelijker en veiliger kunnen samenwerken. Daarbij zetten wij in op securitymaatregelen die gebaseerd zijn op drie pijlers: de techniek, proces maar bovenal de mens. Wij nemen onze klanten daarin bij de hand en begeleiden hen in hun route naar het bedrijf van de toekomst, in een tempo dat past bij de klant.
Wellicht is dit ook interessant voor u:
ICT beveiligingsbeleid als basis voor technische ict maatregelen
E-mail gehackt! Wat nu?
Schaduw ICT: Hoe ga je daar als bedrijf mee om?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *